Ієромонах з Львівщини Макарій Дутка за 6 днів зібрав черговий мільйон гривень на потреби ЗСУ

Ієромонах з Львівщини Макарій Дутка за 6 днів зібрав мільйон гривень на потребу ЗСУ

До збору долучились українські віряни, які проживають в Європі

Ієромонах Свято-Успенської Унівської лаври, що на Львівщині, Макарій Дутка зібрав мільйон гривень на допомогу ЗСУ. Таку суму вдалось зібрати за шість днів. Про це 21 серпня повідомила Релігійно-інформаційна служба України.

Допомога від українських вірян

За словами Макарія Дутка, у зборі йому допомагали не тільки віряни з України, а й з українських громад у Європі. За словами отця, пришвидшити збір допоміг фільм про нього, який зняв “Голос Америки”. Його переглянули понад 300 тис. людей.

Хотів би виокремити нашу українську громаду з Праги, храм святого Стефана, у якому душпастирює отець Іван Барбуляк, який організував збірку і передав мені понад 110 тис. грн. Рівно ж увесь Сколівський деканат на чолі з отцем-деканом Віктором Коцемірою зібрали для мене 80 тис. грн. Долучилися парафії зі Стрийщини, пожертви з УКУ. З приватних осіб мене солідно підтримали родина з Перемишлян Люби і Михайла Колосовських, які задонатили 130 тис. грн” — зазначив священнослужитель

Нагадаємо, Ієромонах Макарій Дутка відомий тим, що він став рекордсменом України з пауерліфтингу й активно влаштовує мільйонні збори для потреб Сил оборони України. За весь час священнику вдалось зібрати уже 10 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності