Після поранення іржавим цвяхом 29-річна мешканка Львівщини потрапила до лікарні з правцем

Після поранення іржавим цвяхом жінка потрапила до лікарні з правцем

Після поранення цвяхом жінка не отримала екстрену профілактику правця

29-річна мешканка Львівщини потрапила до лікарні з підозрою на правець після поранення ржавим цвяхом. Жінка була вакцинованою ще в дитинстві, після поранення цвяхом не отримала екстрену профілактику правця. Про це повідомили у понеділок, 12 серпня, у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Як йдеться в повідомленні, 29-річна мешканка Львівщини з симптомами правця звернулася до сімейного лікаря. Пацієнтка скаржилась на тягнучий біль в місці рани, важкість при відкритті рота та розмови (тризм), біль м'язів шиї. “Вакцинована ще в дитинстві, отримавши незначну травму шкірних покровів іржавим цвяхом, не отримала екстрену профілактику правця,” — йдеться в повідомленні. Наразі жінка перебуває в одному з медзакладів Львова.

Також із правцем у львівській лікарні перебуває 13-річна дівчинка

До слова, нещодавно правець виявили 13-річної дівчинки, яка місяць перебувала в комі у львівській лікарні. Як зазначали лікарі, школярка не була вакцинованою. Медики продовжують боротися за життя дитини.

Нагадаємо, правець не передається від людини до людини лише через потрапляння бруду у рани чи через укуси тварин. Як стверджують лікарі, найчастіше зараження відбувається внаслідок дрібних побутових травм і поранень стоп. Від правця захищає щеплення, яке вперше в плановому порядку проводиться з двомісячного віку, потім в чотири та шість місяців. Ще раз вакцинуватись треба в 6 і 16 років. Далі вакцину проти правця вводять кожні 10 років для всього дорослого населення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності