Три тижні провів у лікарні: на Львівщині чоловік захворів на правець

Три тижні провів у лікарні: на Львівщині чоловік захворів на правець

Чоловік травмував ногу під час будівельних робіт та вчасно не звернувся до лікарні

У Львівській області зафіксували випадок захворювання на правець. Чоловік 32-х років травмував ногу під час будівельних робіт. Він не звернувся за медичною допомогою одразу після одержання травми, а лише тоді, коли виникли судоми в ділянці ураженої кінцівки.

Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Як розповіла керівниця центру контролю та профілактики хвороб, експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА з епідеміології Наталія Іванченко для лікування хворому ввели протиправцевий імуноглобулін.

При епідрозслідуванні встановили, що чоловік не був вакцинований згідно з віком. Тобто, пропустив 3 дози анатоксина правцевого. Також він не звернувся для екстреної профілактики правця.

"Планова вакцинація проводиться за схемою 2-4-6-18 місяців, 6, 16,26,36,46,56...106 років. Якщо людина одержала травму — слід негайно звертатися до медичного працівника", — наголосила Наталія Іванченко.

Чоловік приблизно три тижні провів у лікарні в Дрогобичі й наприкінці червня його виписали

Медики нагадують про симптоми правця. Це — біль і посмикування м'язів, людині важко відкрити широко рот (тризм), дивна (сардонічна) посмішка, судоми. Летальність при цьому захворюванні становить до 40%.

Додамо, у Львівській області впродовж останніх 2 тижнів зареєстрували 3 випадки підозри на дифтерію. Захворів один чоловік та дві жінки.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності