В обласній адміністрації Львівщини готуються до відключень світла на пів доби

В обласній адміністрації Львівщини готуються до відключень світла на пів доби

Тривалі відключення світла можливі за умов нових обстрілів з боку Росії

При збереженні поточного рівня виробництва електроенергії обмеження її споживання на Львівщині будуть мінімальними. Однак якщо росіяни відновлять обстріли обʼєктів енергетичної інфраструктури, то варто очікувати відключення на значний період — до 12 годин на добу. Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA розповів перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик. “Якщо будуть повторюватись удари по обʼєктах електрогенерації, то, на жаль, можливо доведеться перебувати без електрики орієнтовно половину доби. Ми разом з енергетика пропрацьовуємо різні варіанти розвитку ситуації” — зазначив Андрій Годик.

Повна версія інтерв’ю Андрія Годика на youtube каналі гLVIV.MEDIA

Обласна критична інфраструктура забезпечена на 100%

За словами Андрія Година, на Львівщині усі обʼєкти критичної інфраструктури, які підпорядковуються обласній владі, забезпечені резервними джерелами живлення. “Заклади охорони здоровʼя і соціально захисту обласного підпорядкування на 100% забезпечені генераторами. З 2022 року обласна влада забезпечила понад 500 генераторів різної потужності. насамперед мова про лікарні обласного рівня. Усі інші обʼєкти критичної інфраструктури, наприклад школи, перебувають на балансі територіальних громад. Ми в тісному контакті з місцевим самоврядуванням і регулярно заслуховуємо їх звіти про готовність до відключень” — розповів Андрій Годик.

У лікарнях можуть переносити операції

Андрій Годик також розповів про можливі відкладання операцій на час відсутності світла в лікарнях. Він наголосив, що в медзакладах обласного рівня робота не припинятиметься. Ситуація в лікарнях, які знаходяться в підпорядкуванні місцевих громад може бути іншою.

Усі кластерні пункти охорони здоровʼя забезпечені резервним електропостачанням. Вони проходили відповіді тестування та перевірки. До початку опалювального сезону в них буде також резервне водопостачання. Надавання послуг там будуть здійснюватись в плановому режимі. В місцевих закладах охорони здоровʼя дійсно можливе припинення надавання тих чи інших послуг. Якщо будуть відключення, то можливі перенесення операцій”, — наголосив перший заступник начальника ЛОВА.

Кому не вимикатимуть світло

Андрій Годик розповів що на Львівщині працюють понад 800 обʼєктів критичної та економічної важливої інфраструктури, які увійшли в урядовий список. “Уряд визначав перелік обʼєктів не тільки критичної інфраструктури, а й економічного сектору. Мова про підприємства, які забезпечують функціонування економіки й що важливіше — це підприємства, які забезпечують виготовлення замовлень для потреб Сил оборони нашої країни” — зазначив Андрій Годик.

Він також відзначив, що “Львівобленерго” за два роки провело значну роботу для того, щоби відключити від ліній постачання критичної інфраструктури житлові будинки та некритичні підприємства. “Інколи ми фіксуємо, що житлові будинки споживають більше енергії, ніж критичні обʼєкти, які біля яких вони стоять. Там де є можливість, супутні споживачі будуть вимикатися. Для них також будуть впроваджуватись графіки погодинних відключень. Це буде для забезпечення принципу справедливості, щоб наші мешканці не дивувались, чому у їхнього сусіда постійно є світло, а них ні. Не всюди це можливо, можливі й винятки. Це суто технологічні нюанси”, — розповів Андрій Годик.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності