У Львові суд скасував право власності на неіснуючу автомийку

Львівська міська рада зобов’язала знести автомийку  на Сихові

 ПП «Інтра-Львів» мало право на незаконно зареєстровану будівлю на Червоної Калини 44

Господарський суд  за позовом Львівської міської ради зобов’язав скасувати право власності на автомийку на проспекті Червоної Калини, 44 у Львові. Власником земельної ділянки, на якій зареєстрована автомийка, є громада Львова в особі Львівської міської ради. Рішення суду було оприлюднене 19 липня 2024 року у Єдиному державному реєстрі.

Як йдеться у рішенні суду, у 2012 році ТОВ «Інвестиційні ділові системи» через суд зареєструвало на будівлю автомийки площею 141,2 кв. м право власності, однак пізніше це рішення скасував апеляційний суд. Поки тривав судовий розгляд справи, ТОВ «Інвестиційні ділові системи» у липні 2012 р. продало автомийку ТОВ «Салон «Же-О-Зе», яке своєю чергою перепродало її у липні 2013 р. ПП «Інтра-Львів».

У вересні 2023 р. Управління державного контролю за використанням та охороною земель Департаменту містобудування Львівської міської ради обстежило земельну ділянку і зафіксувало, що будівля автомийки на проспекті Червоної Калини, 44 відсутня. Відтак Львівська міськрада звернулась до суду з вимогою скасувати реєстрацію права власності на неіснуючу автомийку.

Вивчивши матеріали справи, суд вирішив задовольнити позов, оскільки “проведення незаконної реєстрації права власності на будівлю автомийки за вказаною адресою позбавило територіальну громаду можливості користування та розпорядження зазначеною земельною ділянкою”. При цьому суд зазначив, що Державному реєстрі реєструються речові права лише на існуюче нерухоме майно.

Це рішення набуває законної сили, якщо упродовж 20 днів відповідач не оскаржить його у Західному апеляційному господарському суді або апеляційний суд розгляне скаргу і вирішить його не скасовувати .

За даними системи youcontrol, ПП «Інтра-Львів» зареєстроване 16 років тому у Львові. Основний КВЕД — надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Власником підприємства є львів’янин Глистюк Роман Петрович.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності