На Львівщині громаді повернуть понад 110 га землі від недобросовісних орендарів

Річка Верещиця на Львівщині

Орендарі не виконували умов договору та протягом трьох років не сплачували орендної плати

Господарський суд Львівської області розірвав договори про оренду трьох земельних ділянок загальною площею 116 га. Недобросовісних орендарів зобов’язали повернути землі у власність громади, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у понеділок, 13 травня.

Як повідомили правоохоронці, йдеться про три земельні ділянки у руслі річки Верещиця, що на території Великолюбінської ТГ. Договори про їх оренду уклали ще у 2004 році з мінімальною встановленою орендною платою. Орендарі зобов’язалися розвивати на цих ділянках рибне господарство.

За 20 років орендарі так і не облаштували рибного господарства на ділянках, та ніяк їх не доглядали. Через це землі вкрилися болотами, чагарником та деревами. Крім того, протягом останніх трьох років орендарі не сплачували орендної плати, через що до бюджету громади не надійшла значна сума грошей.

Через це прокурори звернулися до суду з вимогою розірвати договори про оренду та повернути ділянки у власність Великолюбінської громади. Господарський суд Львівської області задовольнив ці вимоги у повному обсязі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності