На Львівщині суд виправдав водія обвинуваченого в їзді під наркотиками

Повторний аналіз не виявив канабісу в крові: на Львівщині суд виправдав водія Renault

Підсудного звинувачували у водінні в стані наркотичного спʼяніння

Радехівський районний суд Львівської області не знайшов підстав визнати винним Володимира Д. в адміністративному правопорушенні. Чоловіка звинувачували у водінні під дією наркотиків, йдеться у постанові, яку оприлюднили 18 липня в Єдиному державному реєстрі.

Судова експертиза не виявила слідів наркотиків у сечі водія

Правоохоронці зупинили Володимира Д., який керував Renault Megane, 10 квітня 2024 року у Радехові, на вул. Львівській. Патрульні виявили у водія зовнішні ознаки наркотичного спʼяніння. Володимира Д., пройшов аналіз на вміст канабісу у крові, який проводили в Радехівській центральній районній лікарні. Результат аналізу показав вміст наркотичних речовин у сечі.

На суді опитана лікарка Радехівської лікарні підтвердила, що першочерговий тест показав позитивний результат. Вона також додала, що водій, якщо не згідний з результатами тесту, може клопотати про призначення  судово-токсикологічної експертизи. На клопотання захисника Володимира Д. суд призначив таку експертизу, і вона не виявила слідів наркотиків у відібраному в лікарні зразку.

Володимир Д. вказує, що не вживав наркотичних засобів, зокрема, марихуану, лише напередодні курив кальян. За наведеного, вбачається, що експертизу проведено на основі зразків сечі, які були відібрані під час складання протоколу у медичному закладі. Відповідно до висновку судово-токсикологічної експертизи встановлено, що зразок біологічного середовища придатний для дослідження. При судово-токсикологічній експертизі речового доказу в сечі не виявлено” — йдеться у постанові.

За відсутності неспростовних доказів суддя Оксана Патинок вирішила закрити справу. Суд не знайшов складу адміністративного правопорушення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності