• Головна
  • Новини Львова
  • Суд виправдав львівського художника звинуваченого у контрабанді наркотиків із Каліфорнії

Суд виправдав львівського художника звинуваченого у контрабанді наркотиків із Каліфорнії

Суд виправдав львівського художника звинуваченого у контрабанді наркотиків з США

Художника обвинувачували в перевезені картриджів з канабісом зі штату Каліфорнія. Проте прокурори не довели провину чоловіка

Сихівський районний суд Львова виправдав львів’янина Андрія Ч., якого звинувачували в контрабанді наркотиків зі штату Каліфорнія, США. Суд не підтвердив жодні дії чоловіка на ввезення наркотичних речовин, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у четвер, 2 травня.

Картриджі з канабісом

За матеріалами справи, в березні 2019 року під час митного контролю працівники митниці виявили в поштовій посилці, яка повинна була надійти до Андрія Ч, який працює художником-виконавцем, 30 картриджів для електронних сигарет з вмістом 10 г екстракту канабісу. Відправником була невстановлена особа, яка проживає в штаті Каліфорнія, США. Посилку передали до правоохоронців, а на отримувача відкрили кримінальне провадження за статтею про контрабанду наркотиків.

Проте прокурори не надали жодних доказів, що львівʼянин безпосередньо був причетний до контрабанди канабісу. Також суд вказав, що сукупність непрямих доказів не підкріпили версію прокурорів. “Надані прокурором результати за наслідками негласних розшукових дій, де зафіксовано розмову дружини із обвинуваченим щодо отримання відправлення з іронічними висловами з кінофільмів, як і виявлення в помешканні обвинуваченого комп`ютера із історією пошуку коноплі, клаптику паперу без встановлення строку давності виконання записів не можна розцінювати як учинення дій на контрабанду наркотичних засобів”, — йдеться у судовому рішенні.

Таким чином, суд визнав Андрія Ч. невинуватим та виправдав у зв`язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення. Картриджі з наркотиками зобовʼязали знищити. Усі процесуальні витрати поклали на рахунок держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності