У Львові та трьох селах області виявили бактерії кишкової палички у воді з-під крана

У Львові та трьох селах області виявили бактерії кишкової палички у воді з-під крану

Лабораторні дослідження води проводили з точок централізованого водопостачання

На Львівщині протягом червня провели лабораторні дослідження якості питної води централізованого водопостачання. Фахівці перевірили воду у 128 точках по всій області та у Львові. Про це 15 липня, повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Фахівці у Львові перевірили 24 точки водопостачання, в тому числі у Винниках, Брюховичах та Рудному. Загалом було досліджено 238 проб. Воду перевіряли на різні показники: як вона виглядає і пахне, скільки в ній заліза, наскільки вона жорстка, чи немає в ній шкідливих речовин, таких як нітрати чи аміак, а також чи правильно її очищують хлором.

У Львові проблеми з водою є в семи точках

  • вул. Мечнікова, 10 — вода занадто жорстка (перевищення норми в 1,1 раза), перевищення вмісту заліза в 2,8 раза. Також виявлено бактерії кишкової палички. Загальна кількість мікробів перевищує норму в 1,8 раза.
  • вул. Китайська, 12 — перевищення жорсткості води в 1,3 раза, у стільки ж перевищено вміст заліза — 1,3 раза.
  • Пасічна, 98а-б — перевищення жорсткості води в 1,2 раза, перевищено вміст заліза — 1,6 раза.
  • вул. Дж. Вашингтона, 13 — перевищення жорсткості води в 1,2 раза, перевищено вміст заліза — 1,5 раза.
  • вул. Кос-Анатольського, 10 — перевищено вміст заліза — 1,7 раза.
  • м. Винники, вул. Галицька, 111 — перевищення жорсткості води в 1,2 раза,

Найгірша ситуація у Великих Мостах: перевищення норм у кілька разів

Проблеми з якістю води виявили також у Жидачеві, Щирці, Семенівці та Перемишлянах — вода була занадто жорсткою. Там перевищення було у 1,4 рази. Фахівці зазначили, що такі ж показники у цих точках були минулого місяця. Крім цього, у Великих Мостах у контрольній точці на вул. Львівській, у воді виявили перевищення заліза у 5,9 раза, забарвленості у 1,1 раза, аміаку в 2,4 раза та спостерігалося забруднення, внаслідок виявлених у воді бактерій, що не допускається.

Окремо перевірили воду на об'єктах Львівської залізниці. Там теж виявили проблеми в шести точках. Наприклад, на станції Суховоля та станції Дубляни у воді було забагато заліза і аміаку, а також знайшли бактерії. Також, на вулицях Курмоновича і Рудненській та станції Старий Самбір виявили перевищення жорсткості. Важливо зазначити, що у воді з поверхневих водозаборів для міст Борислава та Мостиська проблем не виявили.

Нагадаємо, 10 липня у 145 селах Львівщини виявили перевищення нітратів у питній воді. Порушення виявили у воді з приватних колодязів у п’яти районах області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності