У двох містах та селищі на Львівщині виявили бактеріальне забруднення питної води

Забруднення питної води на Львівщині

Загалом у 8 населених пунктах Львівщини фахівці виявили забруднення питної води

Впродовж трьох місяців цього року фахівці Львівського обласного центру профілактики хвороб проводили дослідження питної води у Львівській області. Перевірка 409 зразків з різних міст та сіл показала, що де-не-де якість води, яка призначена для споживання, не відповідає нормам. А у воді з двох міст та селища Львівщини виявили бактеріальне забруднення. Про це у п’ятницю, 5 квітня, повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

У трьох містах Львівщини виявили бактеріальне забруднення питної води

Зокрема, у Бориславі у зразках води з вулиць Бандери і Дрогобицької виявили бактеріальне забруднення та перевищення вмісту залишкового вільного хлору після знезараження води.

Також проблеми з якістю води зафіксували у Великих Мостах, де виявлялося перевищення заліза, аміаку, жорсткості та бактерії. Схожа ситуація з водою, яку споживають і мешканці селища Красне Золочівського району, де воду постачають із водопроводу залізничної станції “Красне”, там також виявили бактеріальне забруднення.

Натомість у Львові у зразках води з семи насосних станцій виявили перевищення гранично допустимих концентрацій загальної жорсткості та заліза. Йдеться про воду з Рясне-2, Збоїщ, вул. Довгої, Винників, Сихова та Кривчиць. У цих районах зафіксували перевищення норми у 1,5 раза.

Крім цього, у Жидачеві, Перемишлянах, Бібрці та Семенівці Львівського району лабораторні фахівці виявляли перевищення допустимих концентрацій твердості у 1,2-1,4 раза. А у Трускавці вода мала підвищену каламутність.

Про виявлені проблеми з якістю питної води фахівці поінформували районну та місцеву владу, підприємства водопостачання та Держпродспоживслужбу у Львівській області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності