У Львові попрощалися з лікаркою “Охматдиту” Світланою Лукʼянчук

У Львові попрощалися з лікаркою Світланою Лукʼянчук

30-річна львівʼянка загинула внаслідок ракетного удару по “Охматдиту” в Києві

У середу, 10 липня, у Львові попрощалися з лікаркою дитячої лікарні “Охматдит” Світланою Лукʼянчук. 30-річна львівʼянка загинула внаслідок ракетного удару по “Охматдиту” в Києві, який росіяни завдали 8 липня.

Світлана Лукʼянчук

Світлана Лук’янчук народилася у Львові. Вона була сиротою, тож вихованням займалася рідна тітка. Дівчина закінчила Національний медичний університет ім. Богомольця. Після цього завершила інтернатуру. В “Охматдиті” працювала дитячим нефрологом. Її поховали на Голосківському цвинтарі у Львові. Лікарка у момент загибелі допомагала евакуйовувати з лікарні дітей, які були на діалізі. Вона загинула від удару вибухової хвилі.

Світлана працювала у єдиному в Україні відділенні, де діти з хронічною хворобою нирок всіх видів та ступенів важкості могли лікуватися стаціонарно. Перед ударом лікарка ще встигла перевести в укриття маленьких пацієнтів, які перебували на діалізі. У такому молодому віці вона встигла дуже багато зробити для полегшення страждань маленьких пацієнтів, зокрема з нирковою недостатністю. Про це свідчать спогади батьків дітей, яких вона вела, друзів, знайомих, колег” — зазначив керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

Нагадаємо, 8 липня російські військові прямим влучання керованої ракети Х-101 зруйнували дитячу лікарню “Охматдит” у Києві. Внаслідок ракетної атаки у Києві загинуло 33 людини. До слова, українці зібрали 250 млн гривень на підтримку київської лікарні "Охматдит" за 22 години

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності