Підприємство з виготовлення солоду на Львівщині підозрюють у забрудненні повітря

Підприємство з виготовлення солоду підозрюють у забруднення амосфери

На підприємстві "БУСКМАЛТ" виявили трубу, з якої виходив білий дим, а також рідину, яку спускали в річку Полтву

У Золочівському районі Львівської області правоохоронці розслідують можливе забруднення повітря підприємством ТОВ "БУСКМАЛТ", яке займається виробництвом солоду та хмелю. Аби виявити джерела викидів та зафіксувати можливі порушення природоохоронного законодавства залучили екоінспекторів, повідомили у п’ятницю, 5 липня, у Державній екологічній інспекції Львівської області.

Як йдеться в ухвалі Золочівського районного суду, оприлюдненій 17 червня, компанію ТОВ "БУСКМАЛТ" підозрюють у забрудненні атмосфери без відповідного дозволу: "Вбачається, що ТОВ “БУСКМАЛТ” під час здійснення господарської діяльності, здійснюється викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел, при цьому не має дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря." За цим фактом відкрили кримінальне провадження.

Компанія викидає в атмосферу білий дим

Слідчий суддя Золочівського районного суду надав дозвіл на проведення огляду будівель та споруд підприємства, розташованих у місті Буськ. Під час попереднього обстеження території, ще у березні, виявили, що підприємство викидає у повітря білий дим.

“На території даної земельної ділянки розташовані приміщення в яких можуть знаходитись стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря, зокрема під час огляду місця події виявлено металеву трубу з якої на момент огляду виходив білий дим. ... Окрім цього на території даної земельної ділянки виявлено металопластикову трубу, яка виходить із нежитлового приміщення до берега річки Полтва та з якої на момент огляду місця події витікала вода, яка впадала у річку Полтву,” — йдеться в ухвалі суду.

До огляду залучили і спеціалістів екоінспекції, які мають дослідити факт забруднення повітря. У зв'язку з тим, що розслідування триває, деталі справи не розголошуються.

До слова, за даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "БУСКМАЛТ" заснував Вадим Ружицький ще два роки тому у Буську, що на Львівщині. Окрім виготовлення солоду, компанія займається роздрібною торгівлею залізних виробів, будівельних матеріалів та санітарно-технічних виробів в спеціалізованих магазинах. Також надає в оренду нерухомість і виробляє харчові продукти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності