• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ралівське комунальне господарство відшкодує збитки за незаконне користування підземними водами

Ралівське комунальне господарство відшкодує збитки за незаконне користування підземними водами

Ралівська ОТГ

Комунальне господарство добувало воду, не маючи права на земельну ділянку, на якій були розташовані свердловини

Ралівське управління житлово-комунального господарства відшкодує державі понад 80 тисяч грн за незаконне користування підземними водами, повідомили у понеділок, 3 червня у Державній екологічній інспекції Львівської області.

Господарство не мало прав на добування підземних вод

Як йдеться в повідомленні, у вересні 2021 року інспекція провела планову перевірку та виявила, що Ралівське УЖКГ/1 порушило право державної власності на надра, а саме без дозволу добувало підземні води: “Суб’єктом господарювання порушено право державної власності на надра, а саме — відсутній спеціальний дозвіл на користування надрами (підземні води), на водозабір підземних вод та відсутні речові права на земельну ділянку, на якій розташовані свердловини,” — йдеться в повідомленні екоінспекції.

Відтак екоінспекція подала позов до суду, і 20 травня цього року Господарський суд Львівської області задовольнив позовну заяву інспекції. Ралівське управління житлово-комунальне господарство/1 має сплатити 82 483 грн заподіяної державі шкоди. Гроші надійдуть на спеціальний рахунок Ралівської територіальної громади.

Нагадаємо, суд зобов’язав Сокальводоканал сплатити понад 300 тисяч збитків. МКП “Сокальводоканал” порушив закон про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності