На Львівщині екоінспекція розслідує забруднення річки Верещиця

річка Верещиця

Екологи відібрали проби забрудненої води для аналізів

Після численних скарг від громадян на забруднення Верещиці, екоінспектори провели обстеження річки та відібрали проби забрудненої води для лабораторних досліджень, повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області у п’ятницю, 31 травня.

Вода мала неприродний сірий колір та різкий запах

Працівники екоінспекції оглянули її русло у кількох населених пунктах Львівського району. У місті Комарно, селах Піски і Поріччя та смт Великий Любінь вода у річці має неприродний сірий колір і різкий неприємний запах. Однак вище за течією до Великого Любіня вода — чиста.

Фахівці відібрали проби забрудненої води для лабораторних досліджень. Екоінспекція з'ясовуватиме причини та винуватців забруднення за результатами аналізів. Екологи наголошують, що факти забруднення Верещиці траплялися і раніше, за попередніми результатами проведених аналізів було виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин, а матеріали було скеровано в правоохоронні органи для встановлення винних.

Нагадаємо, про забруднення Верещиці в районі Комарного повідомили 27 травня. Тоді поверхня річки була вкрита невідомою молочно-білою речовиною з різким запахом браги. Наступного дня, мешканці знову скаржилася на погану якість води у річці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності