42 дитини українських захисників із Львівщини поїдуть відпочивати у Францію

Замок Безьє в регіоні Окситанія.

Усі витрати на себе бере французька сторона

У середу, 3 липня, 42 дітей зі Львівщини вирушать у літню подорож Францією. Це діти українських воїнів, у тому числі загиблих, полонених та зниклих безвісти. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Вони поїдуть на літнє дозвілля у мальовничі місця Середземномор'я, Ла-Маншу, Біскайської затоки та французьких Альп. Усі витрати бере на себе французька сторона.

Літня подорож стала можливою завдяки меморандуму про співпрацю, який підписали Львівська обласна державна адміністрація, регіон Окситанія, місто Монпельє та ГО «Європейський прихисток». Варто зазначити, що французькі партнери вже третій рік поспіль приймають українських дітей на відпочинок. Завдяки цій співпраці за два роки в літніх таборах Франції відпочили 233 дитини.

Дякую поважним делегатам з Франції на чолі з радником президента регіону Окситанія Альбаном Занкієлло, які приїхали у нашу область, щоб особисто засвідчити солідарність з нашим народом, і всім людям доброї волі, за цю гарну традицію, яка допомагає нашим дітям бодай на деякий час забути про жахіття війни й насолодитися безтурботним дитинством”, — зазначив очільник Львівщини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності