Постачальник відсудив у Львівоблавтодору понад 2 млн грн за соляну суміш

Постачальник відсудив у "Львівського облавтодору" понад 2 млн боргу за соляну суміш

Компанія має виплатити 2,2 млн грн боргу, пені та судових витрат

Компанія "Укрбудінвест-Торг" подала до суду на ДП "Львівський облавтодор", вимагаючи сплатити борг у розмірі понад 2 мільйони гривень за спеціальну соляно-мінеральну суміш для доріг. Про це йдеться у рішенні Господарського суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі у середу, 1 липня.

Облавтодор отримав усю суміш, але виплатив лише 500 тис. грн

У грудні 2022 року компанії уклали договір, згідно з яким "Укрбудінвест-Торг" мав постачати "Львівському облавтодору" спеціальну соляно-мінеральну суміш для доріг. Загальна сума договору становила 2,6 мільйона гривень. У компанії підтвердили накладними, підписаними обома сторонами, що постачали суміш, але не отримали повної оплати за товар. У суді представник постачальника вимагав стягнути з відповідача не лише основну суму боргу, але й додаткові кошти за затримку платежу. Згідно з умовами договору, "Львівський облавтодор" мав оплатити товар протягом 30 днів після отримання, однак сплатив лише 500 тисяч гривень.

У облавтодорі пояснили, що не змогли вчасно заплатити через воєнний стан в Україні, який вважають форс-мажорними обставинами. Крім того, вони стверджували, що "Укрбудінвест-Торг" не надав всіх документів, як було узгоджено в договорі. Також, під час розгляду справи з'ясувалося, що у Господарському суді Львівської області відкрито провадження у справі про банкрутство ДП "Львівський облавтодор".

Суд встановив, що постачальник виконав усі свої зобов'язання, а облавтодор прийняв товар без зауважень і не висував претензій щодо його якості чи кількості. Також суд врахував, що "Укрбудінвест-Торг" намагався розв'язати питання досудово, направивши вимогу про сплату боргу, яка залишилася без відповіді. Суд задовольнив позов "Укрбудінвест-Торг" та постановив стягнути з "Львівського облавтодору" 2,2 млн грн. В цю суму входить 1,7 млн грн основного боргу, 31,5 тис. грн відсотків, 19,9 тис. грн втрат від інфляції, 417 тис. грн пені та 32,7 тис. грн судового збору.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності