Через мільйонні борги шахт Червоноград може залишитися без водопостачання

Львіввугілля заборгувало за водопостачання 13 млн грн.

За останній рік і чотири місяці заборгованість шахт ДП “Львіввугілля” зросла майже на 3 млн грн

Через борги шахт ДП “Львіввугілля” Червоноград може залишитися без водопостачання. Про це 21 травня заявив мер міста Андрій Залівський, зазначає Ехо Червонограда.

За словами міського голови, шахти “Львіввугілля” можуть залишитись без води через борг держпідприємства водоканалу у сумі 13 млн грн. Причому ці несплати не тільки не зменшуються, а, навпаки, зростають: за 2023 і чотири місяці 2024 року борг збільшився на 2,9 млн грн.

Заборгованість призводить до того, що місцевому водоканалу бракує коштів на оплату електроенергії. Гірникам вже відключали воду і хоча керівники двох підприємств ще на тиждень погодили умови відновлення водопостачання, як буде далі — ніхто не знає. Під загрозою водопостачання усієї громади.

“Комунальне підприємство “Водоканал” не може дотувати державне підприємство, бо тоді стоятиме питання про водопостачання всієї громади”, — заявив очільник міста. Як наслідок, комунальне підприємство переведуть на вищий тариф, а з наростанням несплати — існує ризик знеструмлення обʼєктів водопостачання.

ДП «Львіввугілля» може залишитись без водопостачання

Шахти ДП «Львіввугілля» можуть залишитись без води через борг держпідприємства. «Може постати питання про постачання води цілій громаді», — пояснив міський голова Червонограда Андрій Залівський.Минулого тижня КП «Червоноградводоканал» уже припиняли водопостачання до ДП, проте на спільній нараді домовились ще тиждень подавати воду на шахти. Але якщо борги і далі будуть наростати (йдеться про 13 мільйонів гривень), Водоканал не зможе розраховуватись за електроенергію, каже міський голова. Наслідок — переведення комунального підприємства на вищий тариф, а з наростанням несплати — ризик знеструмлення обʼєктів водопостачання.Більше — у відеокоментарі.

Posted by Ехо Червонограда on Tuesday, May 21, 2024

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності