Обвал шахти на Львівщині: загинули двоє гірників

шахта, фото умовне

Під час обвалу смертельні травми отримали Андрій Кончук і Володимир Макогін

У суботу, 29 червня, у шахті на Львівщині стався обвал ґрунту. Двоє гірників загинули внаслідок обвалу. Про смерть шахтарів повідомив народний депутат та олова Конфедерації Вільних профспілок України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

Як з’ясували журналісти LVIV.MEDIA із власних джерел, обвал стався вдень у суботу на шахті “Відродження“ у селі Межиріччя Червоноградського району. На глибині близько 500 м стався зсув ґрунту. У пастці під завалами опинилися двоє шахтарів, які працювали під землею.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що на місці тривають пошуково-рятувальні роботи, до них залучили 15 рятувальників та 26 гірників. Також слідча комісія з’ясовує причини обвалу.

Оновлено. Згодом ДП “Львіввугілля“ підтвердило загибель двох своїх працівників під час обвалу.

“На шахті “Відродження” ДП “Львіввугілля” о 13:20, на сполуці 174 монтажної камери з 174 конвеєрним штреком пласта “Сокальський”, під дією гірничого тиску сталось обрушення порід покрівлі. Внаслідок цього були смертельно травмовані гірники Андрій Кончук і Володимир Макогін”, — написали у підприємстві.

Довідково: Кончук Андрій Володимирович народився 09 серпня 1986 року. Він працював на шахті “Відродження” два роки та 11 місяців, а до того — на шахті “Великомостівська”. За ним у скорботі дружина Соломія, сини — 11-річний Артем та 9-річний Матвій, — рідні та близькі.

Макогін Володимир Юрійович народився 25 липня 1987 року. Працював на шахті “Відродження” протягом шести років і двох місяців. За ним у скорботі дружина Марія, 10-річний син Дем’ян та 5-річна донька Вікторія, рідні та близькі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності