Львівська облрада прийняла Дрогобицький коледж нафти і газу у комунальну власність

Львівська облрада прийняла Дрогобицький коледж у комунальну власність

Навчальний заклад був державній власності

У п’ятницю, 28 червня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення прийняти з державної власності цілісного майнового комплексу закладу фахової передвищої освіти “Дрогобицький коледж нафти і газу” у спільну власність територіальних громад Львівської області.

"За" проголосували 47 депутатів

Раніше цей коледж належав державі, тепер він перейде у власність місцевих громад Львівщини. Це означає, що усі потреби закладу освіту забезпечуватиме місцева влада. Така передача відбувається згідно з українськими законами та рішенням уряду. Передача є безоплатною. Однак, місцева влада бере на себе зобов'язання використовувати коледж виключно за цільовим призначенням та не продавати його у приватну власність.

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту рішення, зміна власності вплине на підвищення ефективності управління коледжем, можливість проведення капітальних та поточних ремонтів, оновлення навчального обладнання та загальне покращення якості освіти в закладі.

Нагадаємо, гуртожиток Дрогобицького коледжу нафти та газу переобладнають в житло для ВПО. Також додамо, що наприкінці травня Дрогобицький коледж нафти та газу підписав меморандум про співпрацю зі словацьким інститутом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності