У Дрогобичі прагнуть повернути найстарішу солеварню Європи у комунальну власність

Дрогобицька солеварня.

Міська влада хоче підтримати підприємство, але воно перебуває у державній власності

У Дрогобичі хочуть повернути територіальній громаді найстарішу солеварню Європи. 2 травня депутати міської ради звернулися до Кабінету міністрів України з проханням вжити заходів зі збереження Дрогобицького солевиварювального заводу та передати його у комунальну власність громади. Про це йдеться на сторінці Дрогобицької міської ради в соцмережі.

Врятувати найстаріше підприємство Європи

Дрогобицька солеварня є найстарішим працюючим підприємством Європи. Вона унікальна тим, що тут досі виварюють сіль за старою автентичною технологією. Завдяки цьому дрогобицька сіль є кришталево чистою та не містить жодних домішок. Після того, як найбільше в Україні підприємство з виробництва солі “Артемсіль” було зруйноване ворожими обстрілами, Дрогобицька солеварня увійшла до числа стратегічно важливих підприємств та наростила виробничі потужності.

Однак нині завод перебуває в незадовільному стані і потребує ревіталізації, зазначається в дописі. Але місто не може підтримати підприємство, бо воно перебуває в державній власності. Окрім цього, Дрогобицька солеварня є важливим туристичним об’єктом. Щоб побачити унікальну технологію виварювання солі, на підприємство приїжджають туристи з різних міст України та з-за кордону.

Зберегти Дрогобицький солевиварювальний завод та передати його у власність територіальної громади – такою є позиція керівництва міста, депутатського корпусу та небайдужих мешканців громади. У Дрогобицькій міській раді висловили впевненість, що зберегти підприємство і розвивати його можна тільки тоді, коли воно перейде у власність територіальної громади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності