У Дрогобицькій громаді закінчили декомунізацію назв вулиць

У Дрогобицькій громаді декомунізували останню вулицю

Нині у громаді вже немає пострадянських топонімів

У Дрогобицькій громаді 25 квітня перейменували вулицю Перемоги, що у селі Михайлевичі. Її нова назва — Обширна, повідомила Дрогобицька міська рада.

Рішення про повернення вулиці її історичної назви ухвалили депутати міськради після консультацій з мешканцями села. Ця вулиця була останньою в переліку топонімів Дрогобицької громади, які треба було перейменувати в процесі декомунізації.

На попередньому засіданні міської ради депутати переіменували вулицю Миру в селі Рихтичі — на вулицю Захисників України, вулицю Миру в селі Михайлевичі — на вулицю Кутну, вулицю Перемоги в селі Ступниця — на вулицю Івана Франка та вулицю Миру в селі Раневичі — на вулицю Любомира Гузара. Таким чином Дрогобицька громада позбулась всіх пострадянських топонімів.

Перейменування вулиць “миру” та “перемоги” відбувались на підставі отриманих роз’яснень від обласної адміністрації. У них було вказано, що ці топоніми мали велике значення для радянської пропаганди. Також в офіційному листі ЛОВА попередила: якщо до 27 квітня 2024 року місцева рада сама не перейменує вулиці, їхні назви буде змінено розпорядженням начальника Львівської обласної адміністрації, без врахування думок мешканців громади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності