• Головна
  • Україна
  • Верховна Рада перейменує 7 міст та 44 села: список нових назв

Верховна Рада перейменує 7 міст та 44 села: список нових назв

Нові назви міст та сіл

Перейменували 7 міст та 44 села. Нові назви отримали, зокрема, міста Сєвєродонецьк, Першотравенськ та Первомайськ

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ухвалив перейменування 51 населеного пункту. Про це 3 квітня повідомив народний депутат, заступник голови комітету, голова підкомітету з питань деколонізації Роман Лозинський. "Сьогодні відбулося чергове засідання комітету, на якому ми перейменували 51 населений пункт — 7 міст і багато сіл", — повідомив Роман Лозинський.

Які міста переменували:

  1. Першотравенськ (Дніпропетровщина) — Шахтарське,
  2. Красноград (Харківщина) — Берестин,
  3. Первомайський (Харківщина) — Златопіль,
  4. Первомайськ (Луганщина) — Сокологірськ,
  5. Ватутіне (Черкащина) — Багачеве,
  6. Дружба (Сумщина) — Журавське,
  7. Сєвєродонецьк (Луганщина) — Сіверськодонецьк.

Роман Лозинський нагадав, що у 2023 році парламент ухвалив закон про деколонізацію, згідно з яким громади визначаються з назвами своїх населених пунктів, і подають свої пропозиції у Верховну Раду, яка узгоджує назву з Інститутом національної пам’яті та ухвалює відповідні рішення про перейменування. При цьому мешканцям перейменованих населених пунктів не потрібно змінювати документи, в яких значиться стара назва населеного пункту.

"Всі документи чинні, не потрібно йти в ЦНАПи, перереєстровуватися, для юридичних осіб будь-які зміни в документах з часом будуть безкоштовними", — зазначив Лозинський.

Нагадаємо, на Львівщині вирішили перейменувати вісім населених пунктів. Таким 20 березня було рішення комітету держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності