Львівські митники викрили благодійний фонд на ввезенні машин нібито для ЗСУ

Львівські митники викрили схему незаконного ввезення автівок в Україну

Керівник благодійного фонду з Полтавщини переконував, що ввозить авто нібито на потреби ЗСУ

На пункті пропуску “Грушів — Будомеж” львівські митники викрили незаконну схему перевезення позашляховиків нібито для потреб військових. Керівник благодійного фонду з Полтавщини перевозив Nissan Rogue і Audi Q5. Чоловік спробував обдурити митників, мовляв, ввозить автомобілі для потреб ЗСУ, повідомила пресслужба Львівської митниці, 21 червня.

Деталі схеми

Під час проходження митного контролю, 55-річний водій, за сумісництвом керівник благодійного фонду, вказав, що два позашляховики білого кольору для його благодійного фонду закупило українське підприємство, щоб надалі передати їх військовим.

Для перевірки законності ввезення транспортних засобів Львівська митниця звернулася до підприємства, що знаходиться у Львові. Але фірма, яка віддавна займається торгівлею автомобілями, спростувала факт придбання вищезгаданих кросоверів. Також компанія заперечила будь-які зв'язки з Благодійним фондом” — йдеться в повідомленні митників.

На 55-річного керівника фонду склали адміністративний протокол за порушення митних правил. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості товарів, які порушник ввозив в Україну. Автомобілі вилучили на час розгляду справи у суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності