У Дрогобичі продавця марихуани засудили до 10,5 років тюрми

У Дрогобичі до 10,5 років тюрми засудили продавця марихуани

Правоохоронців зафіксували зберігання марихуани в особливо великих розмірах. Продавця двічі ловили на продажу товару

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області визнав винним раніше судимого Богдана М. у зберіганні й збуті канабісу в особливо великих розмірах. Обвинуваченого двічі ловили на продажу наркотиків. Під час обшуку в його квартирі правоохоронці вилучили три кілограми марихуани. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили в Єдиному державному реєстрі 18 червня.

Продавав наркотики легендованій особі

Правоохоронці вперше зафіксували, як Богдан М. продав чотири грами канабісу 18 листопада 2023 року. Суд встановив, що наркоторговець за наркотики отримав тисячу гривень. Уже через пʼять днів, 23 листопада, поліція вдруге зафіксувала як обвинувачений продав тій самій людині півтора грама марихуани за 500 грн. З вироку відомо, що людина, якій Богдан М. двічі продавав наркотики, виявилась легендованою.

Допитаний суду пояснив, що вину в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях визнає частково. Йому дуже шкода, що так сталося. Вважає, що легендована особа, якій він передавав наркотичні засоби, є військовослужбовцем. Він нібито регулярно приходив до нього і вони разом вживали ці наркотичні засоби. Вони знайомі близько двох років. Лише два рази згаданий військовослужбовець дав йому кошти. Обвинувачений не продавав наркотичні засоби, знайомий особисто вирішив йому віддячитися, тому дав кошти” — йдеться у вироку.

Свідок, якому Богдан М. продавав наркотики, розповів, що особисто звернувся із заявою у правоохоронні органи й ті йому запропонували провести дві оперативні закупки, щоб зафіксувати факт злочину. Під час обшуків у квартирі зловмисника, слідчі знайшли близько трьох кілограмів марихуани, які були розфасовані у 36 зіп-пакетів, 5 поліетиленових пакетів та 17 скляних банок різних об`ємів, що прирівнюється до зберігання наркотиків в особливо великих розмірах.

Відтак суд визнав винним Богдана М. за двома частинами статті про незаконне зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів. Йому призначили остаточне покарання у вигляді 10 років та шести місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна, яке йому належить. Усю конфісковану марихуану суд зобовʼязав знищити.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності