На Львівщині митники виявили незадекларовану техніку на майже мільйон грн

На Львівщині митники виявили у рейсовому автобусі нові телефони на понад 100 тис. грн

Водій рейсового автобуса намагався незаконно ввезти в країну нові смартфони, а мешканець Прикарпаття — комутатори та сервер

Митники пропускного пункту «Шегині – Медика» виявили у двох водіїв незадекларовану техніку, загальною вартістю близько 900 тис. грн. Один з них перевозив у багажнику рейсового автобуса нові смартфони, а інший — комутатори та сервер. Порушники будуть змушені сплатити близько 270 тис. грн штрафу, повідомила пресслужба Львівської митниці у вівторок, 18 червня.

За даними правоохоронців, рейсовий автобус Neoplan, який повертався з Праги до Києва, прибув у пункт пропуску «Шегині – Медика» у понеділок, 17 червня. Під час огляду митники виявили у багажному відсіку автобуса 25 нових смартфонів Redmi 13C Midnight Black 4GB. Загальна вартість телефонів складає близько 110 тис. грн, і вони не були зазначені у жодній з декларацій.

Водій автобуса — 54-річний мешканець Житомирщини, — заявив, що не знає про походження та призначення смартфонів. Він запевняв митників, що незнайомі люди передали йому телефони та попросили перевезти через кордон. На водія склали адміністративний протокол через порушення митних правил, він буде змушений сплатити близько 33 тис. грн штрафу.

Іншого порушника у ПП «Шегині – Медика» виявили раніше, у червні. 31-річний мешканець Прикарпаття повертався до України з Польщі за кермом Renault Master. У нього в автомобілі митники виявили два незадекларованих комутатори Hewlett Packard Enterprise та сервер Lenovo. Вартість товару, за підрахунками правоохоронців, складає близько 790 тис. грн. Житель Прикарпаття також отримає штраф на суму 237 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності