На Львівщині суд оштрафував підпільного продавця сигарет та алкоголю

На Львівщині оштрафували продавця незаконними сигаретами та алкоголем

Він мав у себе 551 пляшку алкоголю, близько 220 літрів спирту і понад 24 тис. пачок сигарет

Буський районний суд Львівської області визнав винним Володимира Т. у незаконному виготовлені, зберіганні та збуті підакцизних товарів. Обвинувачений продавав алкоголь з підробленими акцизними марками, спирт та сигарети відомих марок. При цьому у нього не було дозволу та ліцензії на торгівлю підакцизними товарами. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили в Єдиному державному реєстрі, 17 червня.

Чоловік купував алкоголь та сигарети для перепродажу

Правоохоронці викрили Володимира Т. взимку 2024 року. В місті Буськ, Львівської області, чоловік придбав значні обсяги підробленого алкоголю та сигарет. У невстановлений слідством час, але не пізніше 18 січня 2024 року, він через інтернет замовив не менше 235 пляшок алкоголю з підробленими акцизними марками. Алкоголь транспортував до свого будинку та магазину. Про те що акцизні марки підроблені, він не знав. Тоді ж чоловік придбав 22 бочки етилового спирту об’ємом 220 л. Частину спирту він перелив у пластикові цистерни по 28 і 30 літрів. Також до січня 2024 року, обвинувачений придбав 24 791 пачку сигарет без акцизних марок. Експертиза підтвердила, що алкогольні вироби не відповідають державним стандартам.

Під час обшуків у помешканні і підвальних приміщеннях, які належать підсудному, правоохоронці вилучили:

  • 551 півлітрову пляшку з алкоголем різних брендів;
  • 220 літрів спирту;
  • 24 700 пачок сигарет різних марок

Судом встановлено, що Володимир Т. обвинувачується у незаконному придбанні з метою збуту, зберіганні з цією метою, транспортуванні з метою збуту та збуті незаконно виготовлених тютюнових виробів та алкогольних напоїв, тобто у вчиненні кримінального правопорушення” — йдеться у вироку.

Під час судового розгляду Володимир Т. уклав із прокурором угоду про визнання винуватості, у якій було визначене узгоджене покарання: 85 тис. грн штрафу з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. Окрім штрафу, суд зобов’язав чоловіка сплатити 191 тис. грн витрат за проведення судових експертиз

Нагадаємо, на початку червня польські митники затримали українця з бочкою спирту. Працівники митниці оглядали приватне авто, яке прибуло з території України, і виявили в ньому майже 150 літрів алкоголю. Контрабанда була прихована в порожньому газовому балоні. Виявити її допоміг рентгенівський прилад.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності