Артур Горбенко залишив посаду командира львівської 125 бригади ТрО

Артур Горбенко, колишній командир 125 бригади ТрО

Про причини звільнення командира наразі невідомо

Генерал-лейтенант Артур Горбенко пішов з посади командира львівської 125 бригади ТрО. Звернення командира до побратимів оприлюднили на офіційній сторінці бригади у Facebook у понеділок, 17 червня. Про причини звільнення командира у пресслужбі 125 бригади ТрО не розповіли.

“Дорогі Побратими, сьогодні завершується більш ніж дворічна наша з Вами спільна служба в 125-й окремій бригаді територіальної оборони. Вдячний всьому особовому складу за вірність Присязі, військовому та громадянському обов’язку, відданість Українському народові, жертовність, відвагу і професіоналізм, проявлені в ході російсько-української війни, в численних боях та зіткненнях за нашу з вами землю. З повагою, завжди до Ваших послуг, мав Честь служити разом з Вами!”, — написав Артур Горбенко у своєму зверненні.

60-річний генерал-лейтенант Артур Горбенко був командиром 125 бригади ТрО з 2022 року. До цього він понад 20 років служив у війську, нагороджений багатьма державними нагородами

Нагадаємо, у травні ДБР відкрило кримінальне провадження щодо 125 бригади ТрО через прорив росіян на Харківщині. На думку правоохоронців, прорив був можливий через недбалість українських військових.

До слова, раніше командир ще однієї бригади ТрО з Львівщини пішов з посади. Йдеться про Валерія Курка. Командир 103 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Валерій Курко залишив свою посаду 14 лютого цього року. Валерій Курко не повідомив причини своєї відставки, лише уточнив, що таке рішення прийняло “найвище військове командування”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності