• Головна
  • Війна
  • Валерій Курко залишив посаду командира 103 бригади ТРО

Валерій Курко залишив посаду командира 103 бригади ТРО

Валерій Курко залишив посаду командира 103 бригади ТРО

Полковник очолював бригаду понад два роки

Командир 103-тя окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Валерій Курко залишає свою посаду. Про це він повідомив це 14 лютого через офіційний канал 103 бригади у Telegram. Валерій Курко не повідомив причини своєї відставки, лише уточнив, що таке рішення прийняло “найвище військове командування”. “Мені не соромно за жоден день, проведений на цій посаді”, — написав полковник Курко.

“За дуже короткий час, більш ніж 4000 добровольців, які ніколи не асоціювали себе з військовою службою, 24 лютого 2022 року прийняли найбільш правильне та раціональне рішення — захищати нашу державу від російських злочинців, які рушили на нас війною ще в 2014 році. Як і тоді, так і на початку повномасштабної агресії, я стояв перед величезним викликом - створити бойову бригаду з нуля”, — йдеться у дописі комбрига.

Наприкінці січня 2024 року низка медіа з посиланням на власні джерела повідомляли про відсторонення Валерія Курка з посади начальника 103 бригади ТРО, не називаючи причини цього рішення.

Валерій Курко очолив 103 окрему бригаду ТРО 10 січня 2022 року. Наприкінці квітня 2022 року підрозділ був відряджений в зону бойових дій на Донбасі. У вересні того ж року 103 бригада отримала бойовий прапор.

Валерій Курко отримав звання полковника у березні 2022 року, а у серпні того ж року президент України Володимир Зеленський нагородив його орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

До призначення командиром 103 бригади ТРО Валерій Курко командував навчальним батальйоном 199 навчального центру Десантно-штурмових військ ЗСУ. У 2014-2015 роках він очолював третій батальйон 80 окремої десантно-штурмової бригади, який обороняв Донецький аеропорт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності