АМКУ стягнув понад 3 млн грн з львівської компанії за змову на тендері

Дитячий садок "Золота рибка",

Власником підприємства-неплатника є громадянин Узбекистану

Господарський суд Львівської області ухвалив стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Енергоагроімпекс» понад 3 мільйони гривень штрафу та пені за позовом Антимонопольного комітету України. Це рішення 10 червня було опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, 27 грудня 2022 року тимчасова адміністративна колегія АМКУ визнала трьох учасників торгів із реконструкції дитячого садочка «Золота рибка» у Вінницькій області — ФОП Іванішін М.Р., ПП «Подільська скарбниця», ТОВ «Енергоагроімпекс» — порушниками антимонопольне законодавство, котрі узгоджували свої дії під час аукціону. Зокрема, на думку антимонопольників, вони наймали на роботу одних і тих же ж працівників, використовували однакові електронні адреси і номери телефонів, мали між собою сталі господарські відносини, використовували одні й ті ж IP-адреси, залучали одну і ту ж компанію для підготовки документів на тендер і синхронно зареєструвались для участі в електронних торгах.

За це порушення АМКУ оштрафував «Енергоагроімпекс» на 1 531 900 грн. Однак підприємство у встановлений строк цієї суми не заплатило, тому йому додатково нараховували пеню, аж допоки її сума не зрівнялась із сумою штрафу. Таким чином, загальна сума стягнення склала 3 063 800 гривень. Представники «Енергоагроімпексу» на судове засідання не прийшли і жодних документів, які б підтверджували факт сплати ним боргу і пені, не надали.

Тож суд повністю задовольнив позовні вимоги АМКУ та вирішив стягнути з підприємства-боржника до державного бюджету 3 063 800 грн. На це рішення ще можна подати апеляцію.

Згідно з даними системи YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю «Енергоагроімпекс» зареєстроване у Львові на вулиці Залізничній. Його власником є громадянин Узбекистану Алішер Ачілов, який мешкає в узбецькому місті Бухара. Йому належать всі 100% акцій підприємства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності