• Головна
  • Новини Львівщини
  • Дрогобицька військова адміністрація поверне конфіскований автобус польській компанії-перевізнику

Дрогобицька військова адміністрація поверне конфіскований автобус польській компанії-перевізнику

Дрогобицька військова адміністрація поверне конфіскований автобус польській компанії-перевізнику

Автобус вилучили в компанії Lux — reisen в кінці 2021 року

Господарський суд Львівської області зобовʼязав Дрогобицьку районну військову адміністрацію повернути назад автобус EOS Coach польській компанії-перевізнику Lux — reisen. У листопаді 2021 року автобус вилучили львівські митники за порушення митного кодексу, а на початку повномасштабного вторгнення передали військовій адміністрації, йдеться в рішенні, яке оприлюднили 3 червня у Єдиному державному реєстрі.

Автобус вже намагались повернути перевізнику

За даними рішення, після початку повномасштабного вторгнення, у березні 2022 року, Дрогобицька військова адміністрація видала наказ про примусову передачу конфіскованого транспорту, який знаходився ще на балансі Львівської митниці, на користь військової частини.

Уже в грудні 2023 року та ж військова адміністрація видала наказ повернути назад автобус EOS Coach митникам. Проте Львівська митниця відмовилась прийняти автобус назад, аргументуючи це тим, що в законі немає відповідного механізму повернення раніше переданого майна. Тим часом польська компанія-перевізник звернулася до суду.

Спірний автобус EOS офіційному власнику повернено не було, внаслідок чого Lux Reizen Bis Spolka z.o.o. звернулось до суду з даним позовом. Суд дійшов висновку, що автобус вибув із законного володіння власника, а тому потребує захисту і вимоги позивача є законними та обґрунтованими. З врахуванням встановлених обставин справи, ґрунтуючись на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженню наявних у справі доказів, суд дійшов висновку, що позов підлягає до задоволення”, — йдеться у рішенні суду.

Господарський суд зобовʼязав повернути автобус законному власнику. Рішення ще може бути оскаржене в Західному апеляційному господарському суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності