На Львівщині в іноземця конфіскували Mercedes через порушення митного кодексу

На Львівщині в іноземця конфіскували Mercedes через порушення митного кодексу

Громадянин Молдови отримав річний дозвіл на ввезення автівки й не продовжив його

Галицький районний суд Львова визнав винним громадянина Молдови Руслана Х. у вчиненні адміністративного правопорушення. Чоловік ввіз на територію України Mercedes-Benz E280 і не продовжив дозвіл на перебування автівки. Автівку конфіскували на користь митної служби. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 5 червня у Єдиному державному реєстрі.

Чоловік не продовжив дозвіл перебування авто в Україні

За даними суду, у квітні 2024 року Руслан Х., як пасажир автобуса, перетинав кордон з Польщею через пункт пропуску “Краківець”. Чоловік прямував до Німеччини. Під час перевірки документів, митники виявили, що на чоловікові зареєстрований автомобіль Mercedes, який він завіз через молдавсько-український кордон в січні 2023 року. Тоді ж митники видали річний дозвіл на перебування автівки в Україні. Термін дозволу скінчився і чоловік не продовжив його.

Таким чином, громадянин Республіки Молдова перевищив строк тимчасового ввезення для транспортного засобу, який встановлений Митним кодексом України для громадян-нерезидентів, більше ніж на тридцять діб”, — йдеться у постанові.

Молдаванина визнали винним у порушенні митного кодексу. Суд зобовʼязав конфіскувати автомобіль на користь митниці. Постанова може ще може бути оскаржена протягом десяти днів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності