Українець намагався провезти у сумці через польський кордон 82 тис. євро

Українець намагався провезти у сумці через польський кордон 82 тисячі євро

Гроші виявили у пасажира автомобіля, який виїжджав до Польщі

Співробітники митної та податкової служби Підкарпатської національної податкової адміністрації Польщі запобігли спробі контрабанди з України 82 тис. євро. Гроші виявили під час огляду автомобіля на пункті пропуску Нижанковичі-Мальховіце. Про це 29 травня повідомили у палаті податкової адміністрації в Жешуві.

Співробітники митно-податкової служби Прикарпатської ДПІ перевірили вантажівку, яка в’їжджала до Польщі, та прямувала без вантажу через польсько-український кордон. Пасажир автомобіля, 40-річний громадянин України, перевозив у багажі готівку.

“Відносно мандрівника, який не подав обов’язкове декларування провезення валюти, відкрито кримінальне провадження”, — йдеться у повідомленні.

Національна податкова адміністрація Польщі нагадує, що особи, які перетинають державний кордон, зобов’язані письмово повідомляти про ввезення в країну та вивезення за кордон вітчизняних або іноземних платіжних засобів, якщо їх вартість перевищує загальний еквівалент 10 тис. євро. “За невиконання цього обов’язку або внесення неправдивих даних у декларації передбачено штраф”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Львівщині працівники Бюро економічної безпеки викрили підприємство, яке незаконно вивозило деревину за кордон. Зловмисники підробляли документи про законність походження деревини, що дозволяло їм отримати дозволи та експортувати продукцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності