На Львівщині екссуддя та в'язень за 13 тис. доларів переправляли ухилянтів за кордон

На Львівщині екссуддя та в'язень за 13 тис. доларів переправляли ухилянтів за кордон

Схему організував чоловік, який перебуває у слідчому ізоляторі за розповсюдження кокаїну

На Львівщині викрили двох осіб, яких підозрюють у нелегальному переправленні військовозобов’язаних чоловіків за кордон.Такі послуги злочинці оцінили у 13 тисяч доларів США з людини. Про це 28 травня повідомили у Спецпрокуратурі західного регіону.

За даними правоохоронців, схему організував 41-річний обвинувачений, який утримується у слідчому ізоляторі на Львівщині, та військовослужбовець одного із львівських військових вишів. Попри те, що у повідомленні не вказано прізвища підозрюваних, один з них, — Богдан Лозинський, посадовець Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, колишнього суддю Франківського районного суду Львова. Цю інформацію LVIV.MEDIA підтвердили джерела у правоохоронних органах.

Він із спільником, який перебуває у СІЗО, зобов’язувались виготовити для військовозобов’язаних документи, які нададуть право безперешкодного виїзду до країн Євросоюзу. Вони також обіцяли забезпечити зняття чоловіків із військового обліку, а також внести дані втікачів до однієї з інформаційних систем, що надавало б їм право безперешкодно виїхати за межі України в умовах воєнного стану.

Правоохоронці викрили військового під час отримання першої частини обумовленої суми — 5,5 тис. доларів США за переправлення ухилянта.

Чоловікам вже повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Вирішують питання про обрання для військового міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

У СБУ уточнили, що один з чоловіків, той, що перебуває у слідчому ізоляторі, обвинувачується також у збуті кокаїну. Він дистанційно залучив пособників та координував їхні дії. Правоохоронці провели обшуки у підозрюваних, під час яких виявили докази протиправної діяльності чоловіків.

Нагадаємо, напередодні правоохоронці у Військовому коледжі сержантського складу Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові у справі організації втечі за кордон ухилянта. Детальніше про причини обшуків у військовому виші розповіла народна депутатка України Юлія Яцик.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності