На Львівщині створили єдиний портал послуг та пільг для військових і ветеранів

На Львівщині розробили єдиний портал послуг та пільг для військових і ветеранів
Фото: pexels

На порталі можна знайти інформацію про всі актуальні пільгові послуги та дізнатися, де їх можна отримати

У Львівській ОВА створили інформаційний портал з пільговими послугами для військових, ветеранів та їхніх сімей. Портал містить довідкову інформацію про послуги, заклади, де їх можна отримати та підстави для отримання цих послуг. Про запуск порталу повідомив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень під час брифінгу у вівторок, 28 травня.

На інформаційному порталі міститься інформація про пільгові послуги, які можуть отримати:

  • захисники та захисниці,
  • військовослужбовці без статусу,
  • ветерани,
  • добровольці АТО,
  • члени сімей військовослужбовців,
  • члени сімей загиблих/зниклих безвісти/полонених,
  • учасники Революції Гідності,
  • сім’ї Героїв Небесної Сотні,
  • люди з інвалідністю.

Портал складається з мапи Львівської області, на якій показані всі заклади, які надають пільгові послуги вказаним категоріям. Для того, щоб дізнатися необхідну інформацію, користувачу потрібно лише обрати свою категорію, територіальну громаду та тип послуги, який цікавить. Після цього на мапі висвітляться заклади, які надають такі послуги, і, натиснувши на них, користувач зможе дізнатися ще деталі. Знайти інформаційний портал можна на сайті Львівської ОВА у розділі “Захисники та захисниці“.

Наразі інформацію про актуальні пільгові послуги планують оновлювати раз на місяць. У ЛОВА користувачів закликають залишати відгуки про роботу та зручність порталу. За відгуки розробники визначатимуть, чи потрібно змінювати частоту оновлення, доповнювати сайт тощо.

“Інформаційний портал створювали понад три місяці в межах проєкту “Аналітичні портали Львівщини“. Адміністрацію та всю технічну роботу порталу забирає на себе департамент економічної політики ЛОВА. Він у співпраці зі структурними підрозділами, апаратом ЛОВА, територіальними громадами та установами генеруватиме й формуватиме всю інформацію, яка потрібна нашим захисникам та захисницям”, — розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда. Він також додав, що на створення порталу не витратили грошей з обласного бюджету.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності