У Реабілітаційному центрі на Львівщині відкрили басейни для людей з інвалідністю

На Львівщині проходять змагання з паралімпійського та дефлімпійського плавання серед дітей та підлітків з інвалідністю.

Переможці можуть поїхати на Паралімпійські та Дефлімпійські ігри

Львівщина вперше приймає змагання з паралімпійського та дефлімпійського плавання серед дітей та підлітків з інвалідністю. Серед учасників — понад 120 спортсменів зі всієї України. Переможці Спартакіади зможуть увійти до складу національних збірних на Паралімпійських та Дефлімпійських іграх. Про це 27 травня повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Змагання відбуваються у Західному реабілітаційно-спортивному центрі Національного комітету спорту інвалідів України, що селі Яворів Самбірського району. 27 травня тут відкрили реабілітаційно-відновлювальні та реабілітаційно-спортивні басейни, які за рівнем доступності є унікальними не лише в Україні, а й у Європі. У них зможуть займатися люди з різними видами інвалідності.

Мав невеличку екскурсію Центром. Я вражений: за 18 років роботи у ньому запустили понад 40 об’єктів спортивної, житлової, інженерної та енергетичної Інфраструктури і є ще багато ідей”, — зазначив очільник області.

За його словами, керівники й працівники Центру одними з перших в Україні зголосилися приймати на реабілітацію тих, хто постраждав через війну. Зі серпня 2022 року тут пройшли відновлення близько 300 таких людей, зокрема після черепно-мозкових та спинномозкових травм, а також інсультів. Багато з них після реабілітації виявляють у себе спортивний потенціал і показують круті результати під час змагань, які організовують під патронатом обласного проєкту спортивних можливостей – Ліга Нескорених.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності