На Львівщині понад 30 ветеранів та членів їхніх сімей відвідали тренування з веслування

На Львівщині понад 30 ветеранів та членів їхніх сімей відвідали тренування з веслування

На Львівщині вже провели 68 тренувань та змагань з адаптивних видів спорту для ветеранів

У неділю, 26 травня, на Львівщині провели відкрите тренування з веслування на каяках, сапах та прогулянку на човні для ветеранів російсько-української війни та їхніх сімей. Захід провели в межах програми Львівської ОВА «Ліга Нескорених», загалом в ньому взяли участь понад 30 людей, повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Тренування провели на водно-веслувальній базі «Веслярик», яка розташована у селі Наварія. Подію профінансували в межах обласного проєкту «Ліга Нескорених». «Це проєкт спортивних можливостей для військових та ветеранів. Наше завдання — через спорт та активні тренування допомогти захисникам і захисницям, особливо після поранень, відкривати внутрішню силу для нових перемог. Найцінніше — не самі тренування та змагання, хоч це можливість відкрити у собі новий потенціал, а спільнота, яку люди знаходять завдяки цьому проєкту», — розповів про проєкт начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Він також зазначив, що від початку проєкту на Львівщині провели 68 заходів з 12 видів спорту. Ініціативу продовжуватимуть розвивати й надалі, щоб надати ветеранам та людям з інвалідністю більше можливостей для реалізації та повноцінного життя. «Ми прагнемо зробити так, щоб Львівщина справді стала областю рівних можливостей для всіх. У всіх сферах. Це про гідність», — додав Максим Козицький.

Спорт для ветеранів на Львівщині

Начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як. також нагадав, що в межах «Ліги Нескорених» на Львівщині кілька спортивних закладів розвивають адаптивні види спорту. Серед таких закладів КДЮСШ імені Юрія Кутенка, дитячо-юнацька спортивна школі для осіб з інвалідністю «Галичина», Львівський регіональний центр «Інваспорт», спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву «Веслярик» та комплексна дитячо-юнацька спортивна школа імені Дмитра Сидорука. Зокрема, на базі КДЮСШ вже декілька місяців проводять безкоштовні заняття для поранених військових з інклюзивного виду спорту, а саме бойового мистецтва, у межах «Ліги Нескорених».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності