У Львові працює перший в Україні центр абілітації

Lviv Habilitation Center

Понад 50 людей вже пройшли абілітацію у новому центрі

У Львові працює перший в Україні центр абілітації "Lviv Habilitation Center". Це унікальне місце, де люди, які постраждали від війни і втратили здоров'я чи соціальні навички, можуть навчитися повноцінно жити в суспільстві. Про це 25 травня повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

В центрі постраждалим допомагають опанувати повсякденні навички, наприклад, готувати їжу, ходити по крамницях, користуватися громадським транспортом. Багато хто після травм соромиться або боїться робити прості речі через непристосований простір навколо. Менш ніж за 3 місяці центр вже допоміг понад 50 людям з ампутаціями кінцівок, частковою втратою зору та ураженням хребта адаптуватися до нормального життя після лікування та реабілітації.

“Було піднято величний пласт проблемних питань про те, чому такі центри не розвиваються та як зробити так, щоб вони виникали не тільки на спонсорській благодійній основі, а так, щоб вони виникали і співфінансувалися, або дофінансовувалися коштами як громад, обласного бюджету та можливо і державного бюджету. Будемо думати над тим, як більше залучити людей саме в такі центри та як зробити так, щоб була можливість розвиватися таким центрам”, — зазначив Максим Козицький.

Центр створили за ініціативою благодійного фонду "Альянс громадського здоров'я" спільно з Національним реабілітаційним центром "Unbroken". Завдяки підтримці міжнародних фондів, всі послуги абілітації безкоштовні для резидентів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності