Урич на Львівщині претендує на престижне звання найкращого туристичного села від ООН

Село Урич

Село увійшло до п’ятірки українських сіл, номінованих на звання "Кращих туристичних сіл" від ООН

Державне агентство розвитку туризму висунуло село Урич, що на Львівщині, для участі у відборі Всесвітньої туристичної організації (UNWTO) українських сіл, які можуть увійти до престижного переліку "Кращі туристичні села" (Best Tourism Villages) у 2024 році. Про це 24 травня повідомили у Державному агентстві розвитку туризму України.

До глобальної мережі UNWTO входять 190 сіл з різних країн, але українських поки що немає

Серед п'ятірки відібраних сіл — унікальне село Урич, що у Стрийському районі, з його автентичною бойківською культурою, яка збереглася в місцевих обрядах та дерев'яній архітектурі. Поряд з Уричем розташована середньовічна наскельна фортеця і митниця Тустань — визначна пам'ятка історії та архітектури.

“Включення українських селищ до цієї світової мережі гарантуватиме не тільки увагу мандрівників з усього світу, а й дозволить їм розраховувати на менторство від UN Tourism та потенційну фінансову підтримку іноземних донорів, які займаються просуванням туризму як рушійної сили розвитку сільської місцевості”, — йдеться у повідомленні.

Окрім Урича, Україну в ініціативі ООН представлятимуть також гірські села Ворохта на Івано-Франківщині, Кваси на Закарпатті, село Зелений Гай з однойменною фермою-прихистком на Київщині та старовинне село Олика на Волині. Остаточний перелік кращих туристичних сіл світу буде оголошений наприкінці 2024 року. Наразі до глобальної мережі UNWTO входять 190 сіл з різних країн, але українських поки що немає.

До слова, раніше журналісти з’ясували, як теща колишнього голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, дешево купила землю в Карпатах, зокрема й у селі Урич.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності