Теплопостачальні підприємства Львівщини отримають 141 мільйон гривень компенсації боргів

Фото умовне

Кошти необхідні для покриття боргів, які утворились через низькі тарифи на тепло для споживачів

Теплопостачальні підприємства Львівської області отримають з держбюджету 140 мільйонів гривень для покриття своїх боргів, які утворились через низькі тарифи на тепло для споживачів. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Компенсації отримають 9 підприємств

Теплопостачальні компанії Львівської області мали значні борги через те, що встановлені тарифи на тепло для споживачів були нижчими, ніж реальна вартість виробництва тепла. Різниця між реальними витратами та тарифами призвела до появи боргів у цих компаній. Територіальна комісія розглянула документи від 9 теплопостачальних підприємств за перший квартал 2024 року. Вона узгодила їхню заборгованість через різницю в тарифах на загальну суму 141 мільйон гривень.

Як зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, тепер Міністерство розвитку громад може запропонувати виділити гроші з державного бюджету, щоб погасити цю заборгованість. Це значно покращить фінансовий стан компаній і якість послуг, які вони надають.

“Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на підставі отриманих від Теркомісії протоколів, що підтверджують наявний у теплопостачальних організацій обсяг невідшкодованої заборгованості з різниці в тарифах надаватиме пропозиції про внесення змін до Держбюджету України задля подальшого  виділення коштів на погашення вказаної заборгованості. Це значно покращить фінансово-господарський стан підприємств та відповідно підвищить якісь надання послуг”, — пояснив Андрій Годик.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності