У Стрию відкрили перший Центр психічного здоров’я

У Стрию відкрили перший Центр психічного здоров’я

Тут на стаціонарі одночасно зможуть перебувати 40 пацієнтів

У Стрийському районі на Львівщині запрацював перший Центр психічного здоров’я на базі Стрийської міської об'єднаної лікарні. Про це 17 травня повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козацький.

“Щоб створити нове відділення, знадобилося близько 11 місяців та понад 6 мільйонів гривень”, — йдеться у повідомленні. Це гроші з місцевого бюджету Стрийської громади та власні надходження лікарні. За них відремонтували приміщення і закупили все необхідне, щоб облаштувати кабінети та палати.

Одночасно в стаціонарі зможуть перебувати до 40 пацієнтів

Тут надаватимуть допомогу дорослим. Одночасно в стаціонарі зможуть перебувати до 40 пацієнтів. Центр забезпечує й амбулаторне лікування, також при ньому працює мобільна мультидисциплінарна команда.

Львівщина стала першою областю в Україні, яка затвердила Комплексну Програму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення. Відкриття таких Центрів – частина реалізації цієї Програми.

Окрім Центру психічного здоров’я на базі Стрийської міської об’єднаної лікарні, на Львівщині таку допомогу надають у Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні, Першому ТМО Львова та КНП "Стебницька Міська Лікарня" ДМР. На черзі – медзаклади у Червонограді, Самборі та Новояворівську.

Нагадаємо, у Львові на вулиці Замарстинівській збудують Центр психічного здоров'я. Львівська міськрада отримає 1,5 млн євро благодійної допомоги від Фландрії на будівництво цього центру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності