На Львівщині поляка оштрафували на понад 200 тис. грн за переправлення ухилянта

На Львівщині поляка оштрафували на понад 200 тис. грн за переправлення ухилянта

Поляк заховав військовозобов’язаного українця у вантажівці серед особистих речей

Старосамбірський районний суд Львівської області оштрафував громадянина Польщі Сільвестра З. за спробу допомогти ухилянтові незаконно виїхати з України. Громадянин Польщі змушений буде сплатити штраф у понад 200 тис. грн, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у середу, 15 травня.

За матеріалами справи, злочин трапився 15 квітня 2024 року. Громадянин Польщі Сільвестр З. вирішив допомогти військовозобов’язаному українцю незаконно перетнути кордон. Поляк зустрів чоловіка на заправці у Самборі, заховав його між особистими речами у спальному відсіку вантажного автомобіля DAF, та наказав мовчати під час проходження митного контролю. Після цього поляк сів за кермо вантажівки та поїхав до міжнародного пункту пропуску “Нижанковичі — Мальховіце”. У пункті пропуску прикордонники виявили в автомобілі ухилянта та затримали його.

На судовому засіданні Сільвестр З. повністю визнав свою провину і запевнив, що готовий взяти на себе відповідальність за злочин та понести покарання. Відтак Старосамбірський районний суд Львівської області визнав поляка винним у незаконному переправленні людини через кордон. Сільвестра З. оштрафували на 204 тис. грн. Засуджений може оскаржити вирок в апеляційному порядку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності