На Львівщині військовий за 17 тис. доларів збирався переправити ухилянта за кордон

На Львівщині військовий за 17 тис. доларів хотів переправити ухилянта за кордон

Зловмисник повинен був включити чоловіка в склад делегації, яка виїжджає на міжнародну конференцію

На Львівщині СБУ викрила 54-річного військового, який за 17 тис. доларів хотів переправити військовозобов’язаного чоловіка через кордон. Про це 22 квітня повідомили на сторінці СБУ у Facebook.

Повинен був включити у склад міжнародної делегації

За даними СБУ, 54-річний військовий родом з Самбірщини повинен був включити чоловіка до складу делегації, яка виїжджає на міжнародну конференцію в Європу. “У такий спосіб “ухилянт” отримав би можливість перетнути державний кордон та виїхати за межі України. Свої послуги підозрюваний оцінив у 17 тис. доларів США” — йдеться у повідомленні СБУ. Зловмисника затримали під час отримання частини суми, а саме 8,5 тис. доларів.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

До слова, 39-річний мешканець Золочівщини пообіцяв допомогти ухилянтові незаконно перетнути кордон за 20 тис. євро. Зловмисник мав доставити клієнта до пункту пропуску на кордоні. Звідти ухилянта мав забрати спільник організатора та перевезти його до Угорщини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності