Директор будівельної компанії на Львівщині ошукав людей на 23 млн грн

Затриманий Роман Глухенький

Директора будівельної компанії судитимуть за шахрайство, адже він продавав неіснуючі квартири

На Львівщині судитимуть директора будівельної компанії, який продавав 36 неіснуючих квартири загальною вартістю 23 млн грн. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області. І хоч ні в прокуратурі, ні в поліції не називають ім’я обвинуваченого, LVIV.MEDIA з власних джерел встановив, що йдеться про директора компанії “ВББ-Комфорт” Романа Глухенького.

Як діяла шахрайська схема

Чоловік здійснив фіктивний продаж майнових прав на 36 квартир. Для цього він уклав з 39 потерпілими підроблені договори купівлі-продажу, де вказував, що нерухомість збудують в майбутньому у визначені строки. Багатоповерхівку, в якій чоловік продавав квартири, мали звести в одному із сіл Пустомитівського району.

Згідно з договором потерпілі сплачували готівкою частково або повну вартість житла. Обвинувачений, своєю чергою, надавав довідку про оплату та зобов’язувався перерахувати кошти на рахунок фірми. Проте не робив цього, а розпоряджався грішми на власний розсуд. Таким чином він заволодів майже 23 млн грн.

Наразі чоловік знаходиться під вартою. На три його земельні ділянки та автомобіль наклали арешт. А до суду скерували обвинувальний акт стосовно директора за шахрайство.

У жовтні 2023 року LVIV.MEDIA писав про цю справу. На той час правоохоронці тільки затримали директора будівельної компані “ВББ-Комфорт” Романа Глухенького та повідомили йому про підозру в шахрайстві. Тоді було відомо про продаж 11 квартир на загальну суму 13 млн грн

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності