У Червонограді відкрили “зелену кімнату” для допиту неповнолітніх

«Зелена кімната» в Червонограді: безпечне місце для опитування дітей

“Зелена кімната” призначена для опитування дітей, що потерпіли або ж стали свідками злочину, у спокійній атмосфері. Тут їх опитуватимуть працівники поліції за визначеною методикою

“У Червоноградському районному відділку поліції почала працювати “зелена кімната”. У ній опитуватимуть дітей, які стали свідками або ж потерпіли від злочину, зокрема такого як домашнє насилля. Про це у понеділок, 15 квітня, повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

“Зелена кімната” за міжнародними стандартами

Кімнату обладнали згідно з міжнародними стандартами правосуддя у поводженні із дітьми. Як правило, у таких кімнатах діти більш відкриті до діалогу і це полегшує надання дитиною необхідних поліції показань.

“Зелена кімната” має на меті мінімізувати можливу психологічну шкоду під час вчинення правових процедур з дітьми, які потерпіли або стали свідком злочину, з урахуванням її індивідуально-психологічних та психофізіологічних властивостей. Це також можливість для правоохоронців опитати дитину без зайвого стресу й у більш спокійній атмосфері,” — йдеться у повідомленні.

Згідно з вимогами до “Зеленої кімнати”, у Червонограді облаштували дві суміжні кімнати: терапевтичний зал, у якому безпосередньо з дитиною працюють працівник ювенальної превенції, психолог, залучені фахівці із педіатрії, дитячої гінекології, психіатрії, педагогіки тощо, та робоче приміщення для працівників ювенальної превенції та залучених спеціалістів, з якого ведеться спостереження за поведінкою дітей (кімната для спостереження).

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині суд оштрафував батьків школярів за знущання з 7-класника. Окрім цього, раніше мешканця Львівщини ув’язнили на п’ять років за розбещення дитини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності