Львівводоканал отримав дегідратор для переробки стоків

Львівводоканал отримав дегідратор для переробки відходів

Його використовуватимуть для осушення та знезараження мулу

Львівводоканал отримав від Міжнародної організації з міграції новий дегідратор для відходів. Його використовуватимуть для осушення та переробки мулу замість застарілих центрифуг. Про передачу установки ЛМКП “Львівводоканал“ повідомила пресслужба МОМ у п’ятницю, 12 квітня.

Переробляє до 30 кубометрів мулу за годину

Новий дегідратор Львівводоканалу передала Міжнародна організація з міграції за фінансової підтримки Міністерства Європи та закордонних справ Франції. Установка допоможе підприємству швидше та якісніше переробляти мул, який збирається після очищення стічних вод. У МОМ зазначили, що дегідратор здатен переробляти до 30 кубометрів мулу за годину. Також установка допоможе знезаражувати відходи, щоб зменшити негативний вплив на довкілля.

“Раніше мул осушували центрифугами, які встановили тут близько 15 років тому, тож термін їх експлуатації давно вийшов. З новим дегідратором ми зможемо переробляти майже 80% відходів щоденно і якість процесу суттєво зросте”, — розповів начальник служби технічного забезпечення очисної станції Львівводоканалу Зеновій Дичок.

Довідково: Мул на водорозподільних підприємствах залишається після процесу очищення води. Він може забиватися в трубах, знижувати якість води та створювати перебої з водопостачанням. Також, при потраплянні назад у водойми, необроблений належним чином мул може шкодити місцевим екосистемам, зокрема він знижує рівень кисню у воді, що призводить до загибелі риб та інших водних мешканців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності