Львівводоканал отримав сучасне обладнання для пошуку витоків

Львівводоканал отримав німецькі роботизовану систему телеінспекції каналізаційних колекторів та комплект обладнання для пошуку прихованих витоків.

Завдяки новим приладам комунальники виявляють більше витоків у водопроводах

За підтримки фонду ЮНІСЕФ Львівводоканал отримав німецьку роботизовану систему телеінспекції каналізаційних колекторів та комплект обладнання для пошуку прихованих витоків на водопроводах. Про це 11 квітня повідомила пресслужба ЛМР.

Обладнання довело свою ефективність

На підприємстві розповідають, що це обладнання, вартістю близько 6 млн грн, вже за кілька місяців використання дозволило знайти й ліквідувати на 25% більше витоків, ніж за такий самий період минулого року. Причому місце витоку прилад показує з точністю до 1 см.

«Ці роботизовані системи з покращеним функціоналом і чутливістю дозволяють виявити такі витоки, на які старі прилади навіть не реагували. Як наслідок, маємо зменшення загальних втрат води вже за цей рік на 180 тис. м куб, що в межах мереж цілого міста є значним результатом роботи», – розповів Володимир Білинський, заступник головного інженера, координатор міжнародних проєктів «Львівводоканалу».

Фахівці підприємства кажуть, що завдяки новому обладнанню вдається за лічені години виконати роботу, на яку раніше потрібно було кілька днів. «Два датчики сканують трубу на наявність будь-яких шумів. Коли є тріщина в трубі чи витік води, пристрій це показує і відразу вказує точне місце. Тому тепер ми можемо здійснювати розкриття ґрунту чітко над місцем пориву труби.», — зазначив Юрій Расяк, керівник відділу пошуку скритих витоків Львівводоканалу.

Крім цього обладнання, Львівводоканал отримав від ЮНІСЕФ телеінспекційну систему Rovion HD SE (Німеччина) – це роботизований комплекс для дослідження важко прохідних ділянок колекторів малого діаметру. А таких колекторів на Львівводоканалі — 90%. Також робот допомагає у дослідженні труб овальної форми та загазованих непрохідних ділянок каналізаційних мереж.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності