На Львівщині рятувальники витягли жінку з палаючого сухостою

На Львівщині рятувальники витягли жінку з палаючого сухостою

Жінка 1943 року народження не змогла самостійно вийти з палаючого сухостою

У вівторок, 9 квітня, рятувальники ДСНС витягли жінку з місця загоряння сухої трави. Вона була дезорієнтована і не змогла вийти самотужки. Про це повідомили на сторінці ДСНС у Facebook.

Жінка ледь не згоріла живцем

Рятувальники перевіряли чи в селі Воля Висоцька, на Львівщині, не спалюють суху траву. Під час цього пожежники помітили ділянку, яка була в диму і з неї виднівся силует людини. 80-річна жінка втратила орієнтування й не могла самостійно вийти з палаючого сухостою. Надзвичайники вивели її з місця загоряння, після чого погасили пожежу.

❗На Львівщині з палаючого сухостою надзвичайники врятували жінку.Рятувальники під час проведення рейду в селі Воля Висоцька щодо заборони спалювання сухої трави помітили займання, а в диму - силует людини.Жінка 1943 року народження втратила орієнтування й не могла самостійно вийти.Надзвичайники одразу кинулися до неї та вивели з осередку займання, після чого ліквідували пожежу сухостою.📍Лише минулої доби загалом по країні сталося 237 пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях. На гасіння долучалися понад 1 тис. надзвичайників і 224 одиниць техніки.👉Із початку року таких пожеж сталося більш як 9,8 тис. на площі 6,3 тис. га.Закликаємо громадян дбайливо ставитися до довкілля й не палити сухостій. Це може завдати шкоди життю та здоров'ю людей, а також флорі та фауні!🔸Нагадуємо: за підпал сухої трави передбачено штраф від 3060 грн до 6120 грн.

Posted by ДСНС України on Tuesday, April 9, 2024

Рятувальники вкотре закликають людей не палити сухостій. Окрім того, що це небезпечно для життя, паління трави знищує все живе на площі горіння. За даними ДСНС, лише минулої доби в Україні сталося 237 пожеж на відкритих територіях. Гасити ці пожежі довелось 1 тис. надзвичайників і 224 одиниць техніки. Штраф за за підпал сухої трави — від 3060 грн до 6120 грн.

Нагадаємо, 4 квітня на Буковині живцем згорів чоловік через підпал сухої трави. Він спалював сухостій на своїй присадибній ділянці. Через пориви вітру вогонь перекинувся на більшу площу та одяг чоловіка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності