У березні Львівщина перерахувала до держбюджету 881 млн грн військового ПДФО

На Львівщині затвердили розпис обласного бюджету на 2024 рік.

Це більше, ніж аналогічні показники січня і лютого

У березні платники податків Львівщини перерахували до державного бюджету 881 млн грн військового ПДФО. Про це 8 квітня повідомив департамент фінансів ЛОВА.

Перевершені показники січня і лютого

Як зазначають в департаменті фінансів Львівської ОВА, в березні військовослужбовці-платники податків області перерахували до державного бюджету 881 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Це більше від обсягів податку на доходи фізичних осіб, який військові сплатили у січні (437 млн грн) і лютому (774 млн грн) 2024 року. Як повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОВА Олег Демків, загалом у першому кварталі “військового ПДФО” на Львівщині заплатили 2,1 млрд гривень.

“За чинним законодавством “військовий” ПДФО зараховується до держбюджету в повному обсязі. До вересня минулого року 79% його отримували місцеві бюджети. Переконані, що внесок нашої області буде не зайвим у зміцненні обороноздатності України”, – додав Олег Демків.

Нагадаємо, що 8 листопада 2023 року Верховна Рада України ухвалила закон про вилучення з місцевих бюджетів надходжень від податку на доходи фізичних осіб, отриманих військовослужбовцями, поліцією та особами рядового та начальницького складу. Цього року завдяки військовому ПДФО до державного бюджету планують залучити 188,7 млрд грн. Ці гроші скеровують на виробництво дронів та розгортання виробництва боєприпасів і дронів. Ще 10% від суми мають розподілити між військовими частинами пропорційно до сплаченого їх службовцями податку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності