Поки не відібрали ПДФО: сільські громади Львівщини активно замовляють ремонти доріг

Поки не відібрали ПДФО: сільські громади Львівщини активно замовляють ремонти доріг

Найбільше грошей збирається витратити Оброшинська та Сокільницька громади

Наприкінці року ОТГ Львівщини активізували ремонти автомобільних шляхів. Будівельні роботи на дорогах тривають, попри погіршення погоди, рекомендації начальника ЛОВА скасувати некритичні тендери і заклики президента України скерувати ці кошти на потреби Збройних сил. 

Серед тих, хто активно вкладає в дорожнє будівництво, є й декілька сіл у передмісті Львова, які увійшли в рейтинг громад Львівщини, які найбільш динамічно розвиваються, мають високі темпи житлового будівництва та великі бюджети. Як зізнавалися в інтерв’ю LVIV.MEDIA голови цих ОТГ, одним із джерел наповнення прибуткової частини їхніх бюджетів є податок на доходи фізичних осіб-військовослужбовців, який уряд збирається найближчим часом забрати в органів місцевого самоврядування і передати на потреби фронту. 

Не чекаючи, коли в них відберуть “військовий” ПДФО, керівництво цих сільських рад вкладає ці кошти в реконструкцію доріг. Ми проаналізували дані про оголошені тендери на будівництво і авторський супровід будівництва автошляхів, як анонсовані, так і вже завершені, котрі з’явилися на сайті Держзакупівлі.онлайн. 

Оброшинська сільська рада, яка є лідером нашого рейтингу, готова заплатити понад 25,5 млн грн на капітальний ремонт дороги на двох вулицях - Зеленій і Залізничній в с. Оброшине. У першому випадку сільрада готова витратити 19 773 686 гривень, у другому – 5 785 993 грн. Роботи мають бути завершені до кінця 2024 року. 

Активно ремонтує автошляхи й Сокільницька сільська рада. Там на дорожні ремонти виділили понад 13,5 млн грн. Планують полагодити вулиці Княгині Ольги (198 794 грн), Вишневу (4 441 656 грн), Володимира Великого (4 264 995 грн) і Князя Романа (4 730 598 грн), а також провести експертизу кошторису капітального ремонту дороги на вулиці Івасюка, у селі Годовиця, тендер на який (1 475 614 грн) був проведений раніше. Якщо ж до цього додати ще закупівлю послуг на технічний нагляд за виконанням цих капремонтів, то сума зросте ще майже на 200 тис. грн. 

Також активно ремонтують дороги у Солонківській громаді. Зокрема, там готові заплатити 3 310 392 грн за капітальний ремонт дороги на вулиці Івана Франка в селі Зубра на ділянці від будинку №44 б і до будинку 58 а, а також 85 тис грн – на виготовлення проєктно-кошторисної документації цього ж проєкту. 

Ця ж сільрада готова заплатити 40 710 грн за нагляд фахівців за капремонтом дороги на вул. Затишній в Зубрі і 92 589 грн — на вул. Львівській в Липниках, та 24 920 грн за виготовлення ПКД на капітальний ремонт дороги на вул. Стрийській від вул. Центральної і до вул. Бічної Стрийської. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності