• Головна
  • Україна
  • ЄБРР профінансує ремонт дороги до пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне»

ЄБРР профінансує ремонт дороги до пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне»

ЄБРР профінансує ремонт дороги

Ця дорога є основним маршрутом, що з'єднує Львів із Варшавою

Автомобільну дорогу до міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне» капітально відремонтують. Це буде можливо за матеріальної підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України .

"В умовах заблокованих глибоководних морських шляхів, системних атак на порти Дунайського кластера Україна продовжує збільшувати навантаження на транспортні коридори в бік західних кордонів. Наша задача – максимально сприяти збільшенню експортного потенціалу, зокрема через відновлення та модернізацію як самих пунктів пропуску, так і під'їзних шляхів", — зазначає віце-прем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков. За його словами, однією з наших задач є максимально сприяти збільшенню експортного потенціалу, зокрема через відновлення та модернізацію як самих пунктів пропуску, так і під'їзних шляхів

Ремонт цієї дороги був включений як один із компонентів Кредитної Угоди з ЄБРР, на реалізацію якої було залучено €182 млн.

Реалізацією проєкту займеться Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Нагадаємо, що у зв’язку з початком повномасштабного збройного вторгнення рф та активними бойовими діями, початок реалізації проєкту у запланованих обсягах в рамках проєкту «Розвиток Транс’європейської транспортної мережі» було вимушено призупинено.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності